Begynn å klatre


Klatring er en fantastisk treningsform samtidig som det er morsomt, utfordrende og gir en enorm lykkefølelse ved mestring. Det gir god styrketrening for hele kroppen og er en fysisk aktivitet som både er sosial og som passer absolutt alle. Dersom du har lyst til å begynne å klatre, er det ingenting som stopper deg! Men enkelte tips er godt å ha med på veien til å ha klatring som hobby og trening.

Man trenger ikke være spesielt sterkt for å klatre. Det er selvfølgelig tyngre å klatre når man veier mer, men det betyr ikke at man ikke kan klatre. Klatring handler om fotarbeid og god teknikk. Når man klatrer benytter man seg av muskler man knapt bruker i andre aktiviteter. Men det anbefales å ha noe forkunnskaper før man gir seg i kast i veggen.

Et enkelt basiskurs er fort gjort og gir grunnleggende kunnskaper om klatring. Man lærer hvordan utstyret fungerer, hvordan man er sikker når man klatrer og man får prøve klatring uten å måtte investere i utstyret. De aller fleste klatresentre tilbyr utleie av tau, sko, karabiner, kritt og lignende slik at man kan prøve klatring noen ganger før man kjøper utstyr selv.

Dersom man vil klatre utendørs, er et viktig startpunkt å vite hvor man kan klatre. Da må man også ha med utstyret selv. Dersom man skal sikre seg selv når man klatrer, anbefales det å ta et kurs for viderekommende.