Klatring i Europa og resten av verden


Selv om nordmenn har klatrermekkaet like utenfor stuedøren, kan det være spennende å reise til andre steder i verden for å oppleve nytt landskap og nye utfordringer. For noen kan det også være en utfordring i seg selv å bestige så mange fjelltopper som mulig over hele verden. Det finnes fantastiske klatremuligheter i alle verdenshjørner, både i Europa, Amerika, Asia og Afrika, noe som gjør at man har en livslang utfordring foran seg hvis man skal gjøre merittlisten lang.

I Europa er Arco i Nord-Italia å anbefale. Det er et av de mest populære stedene å klatre i verden. Det finnes en rekke boltede ruter i de vakre fjellene, og utsikten over Gardasjøen og det milde klimaet gjør opplevelsen komplett.

I USA finnes det utallige muligheter til å finne de mest ekstreme utfordringene, og vi kan for eksempel nevne ett av dem: Castleton Tower i Castle Valley i Utah. Dette er en av de mest ekstreme klatrerrutene du kan velge over hele verden.

Er du interessert i buldring, bør du ta turen til Rocklands i Sør-Afrika, og i Japan finner du for eksempel Mount Fuji, som er en yndet klatredestinasjon på denne sovende vulkanen vest for Tokyo.