Klatring i Norge


Det har lenge vært populært å klatre i Norge, både inne i klatrevegger og ute i bratte fjellvegger. Den euforiske følelsen man får av å ha nådd toppen som man har klatret mot er vanskelig å slå. I Norge har man muligheten til å virkelig utfordre seg selv, for eksempel ved å klatre i frosne fosser og på kraftige fjellvegger.

Klatring er mye mer enn bare en treningsform. Det gir et skikkelig adrenalinkick og man får samtidig oppleve fantastiske naturopplevelser. I Norge er det mange som klatrer i Lofoten. Da kan man klatre i klippene som står opp fra havet og se fantastiske Lofoten fra en vinkel som få andre gjør. En annen velkjent klatredestinasjon er Trollveggen i Romsdalen. Det er et loddrett stup som man klatrer opp og en skikkelig utfordring for selv den mest erfarne klatreren.

Klatring blir ofte sett på som en sommeraktivitet, men det kan være minst like moro å klatre om vinteren i Norge. Man kan fortsatt klatre ute, for eksempel ved å prøve isklatring i Eidfjord eller på Rjukan. Det finnes utallige fosser å velge mellom som gir ulike vanskelighetsgrader. Det er viktig å huske at de aller fleste trenger en guide til isklatringen. Dersom man ikke har tilgang til en frossen foss, kan man alltids klatre inne på et klatresenter om vinteren. Det finnes mange av dem fleste steder i landet.