Svømme over Den engelske kanal


Den engelske kanal er navnet på sundet som skiller mellom England og Frankrike, og som skiller de britiske øyene fra fastlandet. Kanalen knytter sammen Atlanterhavet og Nordsjøen. Men det kanalen er aller mest kjent for, er konkurransene om å svømme på kryss av den. Den er rundt 560 km lang og varierer i bredde fra 240 km til 33,1 km på det smaleste – og derfor er det ingen liten bragd å svømme over.

Den første som svømte over kanalen var Matthew Webb allerede i 1875. Den første kvinnen som svømte over var Gertrude Ederle i 1926, og hun klarte enkelt å slå rekorden som en mann hadde før henne – med over to timer. Det har vært mange i historien som har prøvd å svømme over, men uten å klare det.

For å klare å svømme over Den engelske kanal må man virkelig legge seg i hardtrening. Som nybegynner bør man svømme minst tre til fire ganger i uken, og øve seg på havsvømming. Når man har bestemt seg for å svømme over, er det flere ressurser som kan hjelpe. The Channel Swimmers er en organisasjon som gir all den informasjonen man trenger for å gjennomføre en svømmetur alene, blant annet en pilotbåt, lisens og legeerklæring. Det skal være trygt å krysse kanalen, selv om det er en utrolig kroppslig påkjenning.